Willem Fenengastraat 16, Amsterdam

Omschrijving

Omschrijving Willem Fenengastraat 16
DE LOCATIE
Het kantoorgebouw is uniek aan het water gelegen op 300 meter afstand van metrostation Overamstel in het Overamstel-gebied. Het gebied heeft een aantrekkingskracht op jonge en creatieve bedrijven en wordt getransformeerd van een traditioneel bedrijventerrein/industriegebied naar een multifunctionele locatie met o.a. hotels, wonen, creatieve gebruikers en diverse andere ondersteunende faciliteiten. In de directe omgeving zijn bedrijven gehuisvest zoals G+J Media, Warner Bros, Q-Music, Hello Fresh en PicNic.

DE AMBITIE
De gemeente Amsterdam heeft, in samenwerking met diverse eigenaren, een toekomstvisie ontwikkeld voor het gebied Overamstel. Het is de ambitie dit gebied de komende jaren te transformeren van een monofunctioneel bedrijfs-/industriegebied naar een gemengd woon- en werkgebied. Aan de ene kant zal Overamstel door diverse ontwikkelingen dichter bebouwd worden, terwijl er aan de andere kant juist ruimte wordt gereserveerd voor groen en faciliteiten.

BEREIKBAARHEID
Auto:
Het gebouw is per auto uitstekend te bereiken via de A1, A2 en de ring A10.

Openbaar vervoer:
Diverse metroverbindingen zorgen tevens voor een uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Vanaf NS station Amsterdam Centraal en NS station Amstel is het gebouw het beste te bereiken met sneltram 51 en de metrolijnen 54 en 53 waarvan de halte Overamstel zich direct om de hoek bevindt. Tevens is er een directe verbinding met NS station Sloterdijk via metrolijn 50 vanaf halte Overamstel. Als je haast hebt, sta je binnen 20 minuten op Schiphol, je bent in 30 minuten in Hilversum en hartje Amsterdam ligt op slechts 10 minuten reisafstand.

HET ONTWERP
De inspiratie voor het gebouwontwerp is ontleend aan de omgeving. De directe ligging aan het water, de vergezichten over Amsterdam vanaf de verdiepingen en het rauwe, creatieve karakter van de directe omgeving maken dit tot een unieke locatie. Vandaar de keuze voor strakke vormen en stoere bouwmaterialen als glas, staal, hout en beton.

HET VOLUME
Het gebouwvolume van 20.000 m2 is opgedeeld in een grote onderbouw (de ’plint ’) met een afmeting van ca. 3.500 m2 bvo met daar bovenop 2 bouwdelen van elk 6 verdiepingen. De onderbouw is 7 meter hoog en biedt de mogelijkheid om extra faciliteiten te huisvesten, zoals lobby’s, restaurants e.d. De flexibiliteit van deze ruimte wordt nog versterkt door het feit dat er een extra tussenvloer kan worden toegevoegd. De gevel van de plint is aan 3 zijden volledig transparant, waardoor een sterke samenhang tussen de omgeving en het gebouw wordt gecreëerd. Het dak van de plint biedt ruimte aan een royale daktuin van 1.500 m2 met uitzicht over het water. Tevens kan er aan de noordwestzijde van het gebouw een terras worden gerealiseerd dat direct aan het water ligt.
De hogere verdiepingen bestrijken 2 bouwdelen van elk 6 verdiepingen. Deze bouwdelen kunnen eventueel op 1 of meerdere verdiepingen worden gekoppeld met bruggen. Per bouwdeel
hebben de vloeren een afmeting van ca. 1.000 m2 vvo en zijn ze 18 meter breed.

PLATTEGRONDEN
Door het ontbreken van kolommen en de positionering van trappen en liften in het midden van de vloeren, is de indeling van het gebouw flexibel. Hierdoor zijn verschillende indelingsmogelijkheden,
zoals ’open’ werkvloeren, kamers of een combinatie van deze twee opties. Daarnaast kunnen alle vloeren worden voorzien van een royale hoeveelheid daglicht en hebben een adembenemend
uitzicht. Tenslotte heeft elke vloer een balkon rondom, zodat alle kamers beschikken
over een buitenruimte en uitzicht hebben over het water en over Amsterdam.

HUURPRIJS
Op aanvraag.

OPLEVERING
Q1 2021.

HUUUROVEREENKOMST
Volgens het model van verhuurder, welk model gebaseerd is op de huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a volgens het ROZ model 2015.

BTW
Over de huurprijs en servicekosten wordt BTW in rekening gebracht. Bij het vaststellen van de huurprijzen is ervan uitgegaan dat de huurder voor minimaal 90% BTW belaste prestaties in het gehuurde verricht.

VOORBEHOUD
Deze informatie is geheel vrijblijvend en houdt slechts een uitnodiging in tot het doen van een voorstel. Een overeenkomst kan pas tot stand komen na uitdrukkelijke en schriftelijke instemming door zowel zittend huurder en verhuurder.